П'ятниця, 26.04.2024, 02:13
Вітаю Вас Гість | RSS

Гуляйпільський колегіум "Лідер"

Меню сайту
Я маю право
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2017 » Лютий » 10 » Тиждень Безпечного Інтернету в колегіумі
17:22
Тиждень Безпечного Інтернету в колегіумі

З метою пропаганди відповідального та безпечного користування всесвітньою мережею Інтернет серед учнівської молоді колегіуму протягом поточного тижня було проведено ряд заходів, присвячених свідомому та відповідальному використанню ресурсів глобальної мережі.

У понеділок, 6 лютого 2017 року, на інформаційному куточку колегіуму для учнів було розміщено  інформаційні матеріали щодо небезпек в Інтернеті: 

Учням 9-11 класів було запропоновано взяти участь в опитуванні з метою виявлення напрямків використання Інтернету учнівською молоддю. З результатами опитування можна познайомитися тут.

Для учнів 10 класів проведено уроки із елементами тренінгу на тему "Безпечний та відповідальний Інтернет", на яких вихованці познайомилися із термінологією сучасних Інтернет-ризиків, вчитися іх класифікувати за типами загроз, визначати фейкові статті, оцінювати достовірність інформації, оцінювати сайти за формальними індикаторами, познайомилися з секретами пропаганди  та технікою оцінки зображень. Під час проведення тренінгів було використано матеріали наукового співробітника Інтитуту інформаційних технологій і засобів навчання Національної академії педагогічних наук України Н.П.Дементієвської.

Протягом тижня для учнів 5-6 класів проведено виховні заходи «Безпечний Інтернет». Чудовий настрій, веселі посмішки та доброзичлива атмосфера надовго запам'ятаються дітям (матеріали до уроку Фліпчарт "Виховний захід "«Безпечний Інтернет»" (elitePanaboard)Інструкція до фліпчарту).

Учні 7б та 10а класів стали учасниками  онлайн-уроку в системі Cisco Webex, який проводився за підтримки мережної академії Cisco, компанії ERC, Національного технічного університету України "Київський політехнічний інститут", Запорізької державної інженерної академії та Національного аерокосмічного університету ім. М.Є. Жуковського "Харківський авіаційний інститут". Перед учнями виступили Полторак Вадим Петрович, НТУУ «КПІ ім. І.Сікорського», к.т.н., доцент кафедри Автоматики і управління в технічних системах (тема виступу «Захист даних в мережі шифруванням») та  Вікторія Іцкович, ERC, директор дивізіону архітектурних рішень, керівник напрямку ІТ-безпеки (тема виступу «Гігієна в Інтернеті»).

Фотоальбом заходів можна переглянути тут.

Категорія: Інформатизація освіти | Переглядів: 356 | Додав: irina_bodnya | Рейтинг: 5.0/1
Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2017  »
ПнВвСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728

Copyright colegium lider © 2024