П'ятниця, 26.04.2024, 11:27
Вітаю Вас Гість | RSS

Гуляйпільський колегіум "Лідер"

Меню сайту
Я маю право
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2010 » Травень » 3 » Шляхами подвигу і слави
20:52
Шляхами подвигу і слави
З метою активізації патріотичного виховання підростаючого покоління на прикладах подвигів  старших поколінь у боротьбі з нацизмом у колегіумі «Лідер» пройшла Всеукраїнська історико-краєзнавча акція учнівської молоді «Шляхами подвигу і слави», присвяченої 65 – річчю Перемоги у Великій Вітчизняній війні
Ні, війна, ти була нам не мати,
Ти нам мачуха люта була.
Чорним смерчем ввірвалась, проклята,
І спалила дитинство до тла.

У рамках Всеукраїнської історико-краєзнавчої акції учнівської молоді «Шляхами подвигу і слави», присвяченої 65-річчю Перемоги у Великій Вітчизняній війні, активізувалася пошукова робота. Саме проводилась  робота по збору інформації про учасників Великої Вітчизняної війни для занесення до «Книги пам’яті», самостійні учнівські дослідження. Учні колегіуму взяли активну участь у зборі матеріалів і до «Книги пам’яті» було занесено  39  спогадів, також додаються ксерокопії нагородних посвідчень, копії різних довідок, свідоцтв. За даними свідченнями був проведений  загальношкільний захід «Це потрібне не мертвим, це потрібно живим». Також пройшов конкурс  рефератів за напрямком "Шляхами подвигу і слави»". Найактивнішу участь взяли учні 10а класу.

Слід зазначити, що більшість поданих робіт заслуговують на увагу, якісно оформлені та будуть представлені на загальношкільній виставці, яка відбудеться у травні 2010 року.

Учні нашого закладу зустрічалися із людьми, у яких не було щасливого дитинства, бо воно було вкрадене і  спалене. Слухаючи ці спогади, діти  ніби переносилися в ті важкі і буремні роки, які ще раз нагадали про найстрашніші сторінки в історії нашої країни – роки Великої Вітчизняної війни. А підсумком таких зустрічей стала година спілкування «Сам о себе» за участю Воєводченка В.К. Учениця 9б класу Кобзей О. після зустрічі з В.К. Воєводченком оформила інтерв’ю та намалювала малюнок.

Також були проведені розгорнуті тематичні книжкові  виставки - огляди «Шляхами слави», «Живи і пам’ятай», які вдало організувала бібліотекар колегіуму Стасик Л.В.

Органами учнівського самоврядування була оформлена презентація, яка присвячена Всеукраїнській історико-краєзнавчій акції «Шляхами подвигу і слави». В цій презентації зібрані фотоматеріали заходів, які проходили у нашому колегіумі, присвячені  рокам Великої Вітчизняної Війни  та вірші випускників нашого навчального закладу.

Класним керівником 7а класу Волошиною І О. організована екскурсія  по місту, на якій учні знайомилися з різними історичними подіями, які відбувалися в нашому краї. Учні зібрали матеріали по різним зупинкам, одна із зупинок була присвячена визволенню міста від німецько–фашистських загарбників. За матеріалами  була оформлена робота  «Екскурсія для друга». 

Великий подвиг нашого народу завжди буде жити в поколіннях і тому діти нашого колегіумі створюють «Літопис своєї сім’ї», в якому невід’ємною частиною йдуть спогади рідних про роки 1941-1945,а це говорить  про те, що нашим дітям не байдуже минуле нашої країни, держави, сім’ї.

У нашому колегіуму за традицією кожного року  1 вересня та 31 травня активісти шкільного життя покладають живі квіти до Меморіалу воїнів визволителів нашого міста. Традиційно за кожним класом  закріплений ветеран Великої Вітчизняної війни, учні їх відвідують, допомагають, вітають зі святами.

З метою увічнення подвигу народу у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років, вшанування ветеранів війни, збереження пам’яті про захисників,  у навчальному закладі  запланована низка заходів у рамках проведення Тижня Пам’яті з 4 по 10 травня 2010 року, а саме:

  • упорядкування братських могил, пам’ятників, обелісків, місць поховань захисників Гуляйполя, приведення у належний вигляд прилеглої до території пам’ятників території;
  • проведення серед молоді роз’яснювальної роботи щодо збереження пам’яті та культурної спадщини років Великої Вітчизняної війни з метою недопущення випадків вандалізму на території пам’ятних споруд воїнам-визволителям;
  • організація і проведення урочистих зустрічей з ветеранами війни, учасниками бойових дій, працівниками тилу періоду війни;
  • надання волонтерської допомоги ветеранам війни.

 

Категорія: Оголошення | Переглядів: 1269 | Додав: irina | Рейтинг: 0.0/0
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2010  »
ПнВвСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Copyright colegium lider © 2024