П'ятниця, 26.04.2024, 21:13
Вітаю Вас Гість | RSS

Гуляйпільський колегіум "Лідер"

Меню сайту
Я маю право
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2010 » Вересень » 24 » 9 - Б клас завітали до Гуляйпільського районного центру зайнятості .
18:09
9 - Б клас завітали до Гуляйпільського районного центру зайнятості .

Навчаючись у випускному класі, необхідно замислюватися про професію. Цей вибір один із самих важливих та складних стає перед школярами необхідністю та реальністю. Від того ким бути, залежить і особисте щастя, тому професію слід вибирати свідомо, обдумано, враховуючи свої інтереси, нахили, здібності, свої внутрішні переконання, стан здоров’я, потребу на ринку праці.. І якщо вибір буде правильний, тоді робота буде приносить задоволення, багато грошей та сприятиме зростанню кар’єри.

24 вересня 2010 року до Гуляйпільського районого центру зайнятості завітали учні 9Б класу колегіуму «Лідер». Для учнів колегіуму спеціалістами був проведений профорієнтаційний (урок) семінар на тему «Крок до професії».

Професійне навчання слід починати з піднесення загальної освідченності населення . Людина, яка має якісну освіту, набагато корисніша для суспільства, їй легше здубути конкурентноспроможну професію, тому школяри повинні пам’ятати, що роботодавці охочіше вкладатимуть кошти в тих, хто має кращі перспективи здобути професію. Тому на цій зустрічі працівники ЦЗ наполегливо звертали увагу дітей на те, що головна мета їх сьогодення – навчання в школі, ведення здорового способу життя та вибір професії, яка буде відповідати особистісним характеристикам, здоров’ю молодої людини та буде користуватися попитом на сучасному ринку праці.

Спеціалісти центру зайнятості орієнтували учнів на отримання робітничих професій, але на жаль, сьогодні молодь ігнорує робітничі професії і вважає їх «не пристижними».

Чи виправданий цей вибір?

Статистика свідчить, що більшість робітничих професій на сьогодні користуються попитом на сучасному ринку праці і непогано оплачуються.

Було зроблено наголос, де можна набути робітничі професії.

Додатково фахівці радили дітям як уникнути помилок у виборі професії. Для професійного самовизначення учням було запропоновано пройти тестування по профорієнтаційній методиці М. Пряжникова.

Діти з дивовижним запалом брали активну участь у тестуванні.

Закінчився цей захід з висловлювнням подяки спеціалістам за запрошення до центру зайнятості , отриманням робочих профорієнтаційних зошитів та зазвичай було зроблено фото на пам'ять (див в фотоальбомі).

Калина О.В.

Категорія: Інформатизація освіти | Переглядів: 1229 | Додав: Lis | Рейтинг: 0.0/0
Форма входу
Пошук
Календар
«  Вересень 2010  »
ПнВвСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Copyright colegium lider © 2024