Четвер, 25.04.2024, 02:20
Вітаю Вас Гість | RSS

Гуляйпільський колегіум "Лідер"

Меню сайту
Я маю право
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2016 » Червень » 20 » Вдалий старт Гуляйпільського «SMART KINDERу»
14:01
Вдалий старт Гуляйпільського «SMART KINDERу»

      2016 рік в Україні оголошено Роком англійської мови. В рамках реалізації складених заходів та Програми колегіуму «Обдаровані діти» на 2015-2016 роки, згідно плану роботи колегіуму з метою створення відповідного мовного середовища та умов для заохочення учнів до вивчення іноземних мов на базі колегіуму у червні вперше для обдарованих та здібних учнів 1-4-х класів змістовно працював мовний табір «SMART KINDER». Серед них були і діти різних соціальних категорій: діти з багатодітних та неблагополучних сімей, діти-інваліди, діти осіб, які визнані учасниками бойових дій.

   61 член мовного табору дружно працював у трьох різновікових загонах: двох англомовних - «Stars» і «Cherries» та одному німецькомовному – «Kleine Schätzchen». Кожний загін мав окремі приміщення, оснащені сучасними телевізорами, що давало можливість регулярно переглядати мультфільми та відеоролики іноземною мовою. «Smartkinderівці» постійно користувалися послугами шкільної бібліотеки, спортивного залу та майданчику, комп’ютерними класами.

    Створенню у дітей гарного емоційного настрою сприяли оформлення табору, атрибути його життя - емблема, загоновий куточок, девіз та пісня англійською та німецькою мовами, якими розпочинався і завершувався кожен день. У «SMART KINDERі» творчо поєднувалися відпочинок, праця, спорт з пізнавальною, естетичною, оздоровчою діяльністю під час проведення мовних тижнів: спорту, театру та краєзнавчого. Кожен день перебування дітей у таборі давав їм можливість спілкуватися іноземними мовами та застосовувати їх у різних формах діяльності залежно від віку та рівня підготовленості, індивідуальних можливостей, інтересів, нахилів і здібностей (в ігрових, конкурсних, театральних виставах).

    Куратори табору-вчителі іноземних мов Тетяна Володимирівна Горпинич, Наталія Вікторівна Рула, Тетяна Петрівна Іщенко, Ольга Вікторівна Скрипак, Лілія Володимирівна Зелінська, Анна Юріївна Вовк та вихователі-вчителі початкових класів Марина Сергіївна Бугрим, Людмила Іванівна Самовол, Валентина Петрівна Журавльова В.П., практичний психолог Наталія Юріївна Сахно, бібліотекар Катерина Олександрівна Панченко, медична сестра Лідія Іванівна Цап на чолі із директором ЮлієюВасилівною Іващенко створили всі необхідні умови для проведення комплексу розважально-пізнавальних та фізкультурно-оздоровчих заходів.

  З великим натхненням і задоволенням молодші школярі брали участь у пізнавальних і рухливих іграх «Найрозумніший» та «Граймося з нами», святковому квесті «У пошуках знань», спортивних змаганнях «Гей ви, хлопці-запорожці!», серії занять «У здоровому тілі – здоровий дух», тренінгах «Мій здоровий спосіб життя». Особлива увага при проведенні кожного заходу приділялася заняттям з фонетики. Щотижня загони готували звіти (театральний, спортивний, краєзнавчий).

  «Smartkinderівці» протягом табірної зміни наслідували своїх старших товаришів - загонових вожатих-волонтерів із числа старшокласників та активістів колегіуму Анастасію Харченко, Дар’ю Левченко, Анну Вербицька, Марію Ануфрієву, Анну-Марію Гурчак, Анну Коляда, Юлію Абраменко, Луізу Мороз, Вікторію Дрозд, Єлизавету Никифоренко, Діану Демченко, Інну Сахно, Олексія Шепеля, Богдана Борта. Саме вони демонстрували під час підготовки та проведення масових заходів з дітьми свої добрі організаторські здібності, творчість і ініціативу.

    Розширенню дитячого кругозору, розвитку соціальних компетентностей дітей сприяло відвідування ними районного центру дитячої та юнацької творчості, дитячої бібліотеки та школи мистецтв, вистави Запорізького театру юного глядача.

 Незабутніми дитячими враженнями насичені зустріч з кореспондентами обласного телеканалу ТV-5 та вихід на екранах телевізорів відеосюжету «Гуляйпільські «SMART KINDERи»; екскурсії членів табору в місто Бердянськ та зоопарк «Сафарі» за підтримки батьків, у зал іноземної літератури обласної наукової бібліотеки імені М.Горького м.Запоріжжя, яка стала можливою за сприяння директора ТОВ «Преображенське» Олександра Юрійовича Коростельова, в місто Енергодар та на атомну електростанцію завдяки турботам Вадима Володимировича Боровика, Сергія Анатолійовича Столяренка та Олександра Івановича Дудки. Забезпеченню раціонального 2-разового харчування сприяли приватні підприємці Валентина Миколаївна Філіпченко та Андрій Антонович Березовський. Низький уклін цим добрим людям за їх виявлену батьківську турботу, надання фінансової підтримки, щирість та небайдужість!

  Під час святкового закриття табору діти представляли краєзнавчі проекти, робота над якими дала можливість їм ближче познайомитися з країнами, мови яких вивчаються у колегіумі, з їх традиціями, кухнею, звичаями. Діти виразно читали вірші, співали пісні іноземними мовами. Все це проходило цікаво і змістовно, інтелектуально та емоційно насичено, невимушено, що є свідченням підвищення рівня володіння іноземними мовами молодшими школярами, підвищення їх мотивації для подальшого удосконалення англійської та німецької мов, здійснення допомоги школярам у здобуванні необхідних мовних навичок та непомітного подолання мовного бар’єру, удосконалення усного мовлення дітей; умілого поєднання навчання із захоплюючим відпочинком.

  Стихли шкільні приміщення від дитячого щебету, розібрані декорації, але щодня «smartkinderівці» збираються на дитячому майданчику у мікрорайоні або на подвір’ї школи, згадують табірні заходи, поїздки, діляться враженнями, промовляють девіз та співають пісню, міркують про наступну табірну зміну. Тож із вдалим стартом, «SMART KINDER»!

 

Переглядів: 359 | Додав: tlapina | Рейтинг: 5.0/1
Форма входу
Пошук
Календар
«  Червень 2016  »
ПнВвСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Copyright colegium lider © 2024