П'ятниця, 26.04.2024, 22:41
Вітаю Вас Гість | RSS

Гуляйпільський колегіум "Лідер"

Меню сайту
Я маю право
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2018 » Грудень » 22 » Нова українська школа: кроки реалізації
11:15
Нова українська школа: кроки реалізації

З 01 вересня 2018 року по всій країні розпочали навчання 1-класники, які разом зі своїми вчителями, батьками на засадах педагогіки партнерства реалізуватимуть основні засади Концепції Нової української школи, серед яких наголошується на суб'єктності учіння, необхідності оволодіння способами навчальної діяльності, досвіді взаємодії з іншими учасниками освітнього процесу

Освічені українці, всебічно розвинені, відповідальні громадяни і патріоти, здатні до ризику та інновацій, - ось хто поведе українську економіку вперед у ХХІ століття. Тому найціннішим результатом початкової освіти в особистому вимірі є здорова дитина, мотивована на успішне навчання, дослідницьке ставлення до життя; це учні, які вміють вчитися з різних джерел і критично оцінювати інформацію, відповідально ставитися до себе та інших людей, усвідомлювати себе громадянами України, тобто володіють компетентностями ХХІ століття.

Навчання на основі діяльнісного, компететнісно-орієнтованого підходів можливе при впровадженні в освітній процес педагогічних інновацій, серед яких важливі місце відводиться стратегіям технології розвитку критичного мислення. Саме  на тему «Впровадження стратегій технології розвитку критичного мислення в практику Нової української школи»  20 грудня на базі  Гуляййпільського колегіуму "Лідер" відбувся районний семінар-практикум для вчителів 1-х класів закладів загальної середньої освіти  Гуляйпільської об’єднаної територіальної громади. 

Такий  методичний захід проведено в рамках атестаційного періоду згідно планів роботи  закладу та відділу освіти молоді та спорту Гуляйпільської  МР з метою ознайомлення з досвідом роботи вчителів початкових класів колегіуму щодо впровадження в освітній процес Нвої української школи стратегій технології розвитку критичного мислення; поширення досвіду роботи, напрацювань педагогічного колективу щодо формування в здобувачів освіти компетентностей ХХІ століття; сприяння підвищенню фахової майстерності вчителів, удосконаленню вміння здійснювати самоаналіз власної діяльності.

Учасники семінару під час відвідування відкритих уроків переконалися, як можна вибудувати структуру  сучасного уроку  та логічно поєднати в його канві стратегії та прийоми технології критично мислення. Це майстерно продемонстрували Марина Сергіївна Бугрим  під час уроку інтегрованого курсу «Я досліджую світ» у 1-А класі  (фото) на тему «Сонце — джерело світла і тепла. Організми.Правила безпечної поведінки в довкіллі» та  Валентина Петрівна Журавльова на уроці "Основи здоров'я" у 2-Б  класі  (фото) на тему «Спілкування. Умови взаєморозуміння. Практична робота «Моделювання ситуації невербального спілкування». Здійснений вчителями самоаналіз проведених уроків засвідчив їх компетентність, а висока оцінка колег  підтвердила фахову майстерність.

Практично  опрацювати окремі стратегії та прийоми роботи  з молодшими школярами педагоги мали можливість, взявши участь у виконанні завдань в рамках майстер-класу «Я роблю це так...»  (фото) з теми «Впровадження технології розвитку критичного мислення в практику початкової школи», який провела Ірина Миколаївна Лавринович.

Опісля учасники семінару побували на літературному турнірі "Школа казок Василя Сухомлинського" (фото) з участю учнів 4-А класу, підготовленого завідувачем шкільної бібліотеки Катериною Олександрівною Панченко.

У роботі семінару взяли участь Віктор Павлович Науменко, начальник відділу освіти, молоді та спорту Гуляйпільської міської ради, Наталія Яківна Пузан, методист  райметодкабінету, та Людмила Валентинівна Лопатіна, директор колегіуму. Після відвідування відкритого уроку у 1 класі та огляду створеного в ньому освітнього середовища, під час підведення підсумків роботи Віктор Павлович наголосив на тому, що кожному не треба зупинятися на досягнутому. та окреслив наступні кроки з реалізації Концепції Нової української школи.

 

Переглядів: 230 | Додав: tlapina | Рейтинг: 5.0/1
Форма входу
Пошук
Календар
«  Грудень 2018  »
ПнВвСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Copyright colegium lider © 2024