Середа, 01.05.2024, 23:27
Вітаю Вас Гість | RSS

Гуляйпільський колегіум "Лідер"

Меню сайту
Я маю право
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2019 » Лютий » 11 » Міжнародний День Безпечного Інтернету
06:40
Міжнародний День Безпечного Інтернету

5 лютого 2019 року у світі відзначається  Міжнародний День Безпечного Інтернету, який у цьому році проходив під гаслом «Разом для найкращого Інтернету». Не залишилися байдужими до цієї події вчителі та учні нашого колегіуму. 

Учні 5-6 класів переглянули та обговорили відео-ролики "Казки про Інтернет", взяли участь у вікторині "Правила безпечного користування Інтернетом" та отримали пам'ятки "Розумні користувачі Інтернету".

Учні 8-11 класів приєдналися до Всеукраїнської акції #STOP_SEXтинг до Дня безпечного Інтернету: вчителі інформатики провели  заняття  на тему: «Інтимні селфі в Інтернеті — жарт чи небезпечний ризик?», матеріали до якого розробила національна експертка із захисту дітей від насильства офісу Уповноваженого Президента України з прав дитини Анастасія Дьякова спільно з кіберполіцією Києва та ювенальною превенцією Національної поліції України. Учні переглянули відеоролик “ONLINЕ сексуальне насильство”, зміст якого змусив замислитися  над питанням відповідальності за власні вчинки, сприяв формуванню толерантного ставлення до однолітків, націлював шукати вихід з нестандартних ситуацій.  Що таке секстинг, грумінг, як поводити себе, щоб не потрапити в тенета інтернет-злочинців: ці та інші питання обговорювали після перегляду відео старшокласники. У цілому, даний захід спонукав учнів до самопізнання, саморозвитку й, головне, до доброзичливого ставлення до людей.

Учні 10 класів приєднались до онлайн-уроку (вебінару) на YouTube-каналі Спільноти Програми Академій Cisco в Україні та прослухали доповіді:

  • Самойлова Станіслава, т. в. о. заступника Начальника управління – начальника першого відділу Управління інформаційних технологій та програмування Департаменту кіберполіції Національної поліції України, майора поліції, на тему «Кібер-атаки та інтернет-шахрайство»
  • Вікторії Іцкович, ERC, директора дивізіону архітектурних рішень, керівника напрямку ІТ-безпеки, на тему «Соціальна інженерія: як хакери використовують вразливості людей».

Кожен учасник вебінару отримав доступ до курсу Мережної академії Cisco “Вступ до кібербезпеки” та має можливість поставити запитання експертам в Анкеті зворотного зв'язку. Відповіді на запитання будуть оприлюднені 1 березня 2019 року. Автори 3-х найбільш цікавих запитань, яких визначать експерти, отримають призи з логотипами організаторів заходу.

Категорія: Інформатизація освіти | Переглядів: 280 | Додав: irina_bodnya | Рейтинг: 5.0/1
Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2019  »
ПнВвСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728

Copyright colegium lider © 2024