Вівторок, 23.04.2024, 17:31
Вітаю Вас Гість | RSS

Гуляйпільський колегіум "Лідер"

Меню сайту
Я маю право
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Архів новин
« 1 2 3 4 5 6 ... 43 44 »

    

Переглядів: 218 | Додав: tlapina | Дата: 07.03.2019

 

   "Мови – це важливо!" – цей вислів обрано ЮНЕСКО гаслом Міжнародного дня рідної мови. 

  Міжнародний день рі́дної мо́ви, також Міжнародний день материнської мови (англ. International Mother Language Day) — день, який відзначають щороку 21 лютого, починаючи з  2000 року. Про «підтримку мовного та культурного різноманіття та багатомовності» було оголошено на ХХХ сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО, що проходила 26 жовтня -17 листопада 1999 року в Парижі.

   Оскільки з 6 000 розмовних мов світу близько половині загрожує зникнення, ЮНЕСКО прагне підтримувати мову як ознаку культурної приналежності особи. Окрім того, організація вважає, що вивчення іноземних мов та багатомовність є ключами до взаєморозуміння та взаємоповаги.

    Щорічне відзначення цього дня використовується для скерування уваги на меншини з менш аніж 10 тисяч осіб, які активно розмовляють рідною мовою. Часто ці мови не передаються наступному поколінню і потрапляють у забуття. Багато мов, котрими розмовляють менше 100 осіб, не задокументовані.

Переглядів: 199 | Додав: tlapina | Дата: 21.02.2019

Переглядів: 213 | Додав: tlapina | Дата: 20.02.2019

5 лютого 2019 року у світі відзначається  Міжнародний День Безпечного Інтернету, який у цьому році проходив під гаслом «Разом для найкращого Інтернету». Не залишилися байдужими до цієї події вчителі та учні нашого колегіуму. 

 

 

Категорія: Інформатизація освіти | Переглядів: 276 | Додав: irina_bodnya | Дата: 11.02.2019

УВАГА!  УВАГА!  УВАГА! 

З 19 січня по 01 лютого 2019 року триває голосування за подані проекти «Бюджету участі».

Закликаємо віддати свої голоси за ПРОЕКТ №3, поданий шкільною мерією під назвою «Спортивний універсальний майданчик» на території КЗ «Гуляйпільський колегіум «Лідер» Гуляйпільської міської ради.

Підтримали               Результати онлайн-голосування

1) Існуючий спортивний майданчик не відповідає сучасним нормам і умовам 2) Низька зайнятість дітей 3) Недостатньо розвинута фізична культура населення мікрорайону 4)На недостатньому рівні етичне та екологічне виховання 5) Діти з особливими освітніми потребами не мають відповідних умов для занять на свіжому повітрі.

Детальна інформація

Проект буде реалізовано на території Гуляйпільської міської територіальної громади: м. Гуляйполе

Адреса: м. Гуляйполе, вул. Цвітна, 5

Опис проекту з ФОТО:
Метою проекту є створення спортивного універсального майданчика, до якого будуть входити вуличні тренажери та дитяча ігрова зона для дітей. Це дасть можливість вирішити актуальну проблему незайнятості дітей, підлітків, молоді . Встановлення цього майданчика сприятиме підвищенню рівня фізичної та загальної культури населення мікрорайону і буде загальнодоступним для кожного бажаючого. Це лише початок реконструкції  всього спортивного майданчика школи!

Обґрунтування бенефіціарів проекту:
Бенефіціарами проекту є гуляйпільці всіх вікових груп (діти, молодь, середній вік і навіть люди похилого віку), які проживають у мікрорайоні школи. Крім того, цього року наша школа відкрила класи для дітей з особливими освітніми потребами. У разі побудови спортивного майданчика такі учні матимуть ігрову зону для активного відпочинку на свіжому повітрі

Інформація щодо очікуваних результатів в разі реалізації проекту:
Будівництво універсального спортивного майданчика дасть можливість ефективно проводити спортивні та фізкультурно-оздоровчі заходи для населення мікрорайону. Перевтілення звичайного майданчика в сучасний центр дозвілля популяризує здоровий спосіб життя серед молоді.

Запрошуємо проголосувати мешканців, які зареєстровані та проживають на території Гуляйпільської міської територіальної громади віком від 14 років.

Проголосувати можна у паперовому вигляді у адмінприміщеннях старостинських округів, ЦНАПі, відділі містобудування, архітектури, розвитку інфраструктури та інвестицій виконавчого комітету Гуляйпільської міської ради. З собою мати паспорт або ID-картку.

Бланк для голосування можна отримати у пунктах для голосування, або роздрукувати тут

Проголосувати також можна в електронному вигляді за посиланням:

Свій голос можна віддати за два проекти, зокрема і за ПРОЕКТ №15 Будівництво пристроїв примусового зниження швидкості дорожньо-транспортної техніки по вул. Пологівський шлях в м. Гуляйполе.

Переглядів: 315 | Додав: tlapina | Дата: 27.01.2019

В рамках реалізації Проекту ЮНІСЕФ «Спорт заради сталого розвитку» його регіональним тренером Шапошніком Г.О., вчителем фізичної культури колегіуму, підготовлено урок з  фізичної  культури у 6 к

План-конспект уроку

Переглядів: 223 | Додав: tlapina | Дата: 23.01.2019

 Згідно планів спільної роботи з питання наступності дошкільної та шкільної освіти в межах Гуляйпільської ОТГ 17 січня на базі ДЗО "Сонечко" проведено відкритий методичний  захід з участю педагогів ясел-садка комбінованого типу "Сонечко" та вчителів початкової школи колегіуму "Лідер".Він  пройшов у незвичній формі  - нетворкінгу (процесу налагоджування професійних та особистих зв'язків для майбутньої співпраці, партнерства, вирішення різних питань). Цього разу педагоги розв'язували проблему впровадження в освітній процес інноваціій, тому тема зустрічі  звучала так: "Інновації: педагогічний креатив". 

Переглядів: 359 | Додав: tlapina | Дата: 17.01.2019

Умови прийому до закладів вищої освіти на 2019 рік пройшли остаточне затвердження та набули чинності – відповідний наказ Міністерства освіти і науки зареєстровано в Мін'юсті та вже розміщено на сайті Міністерства.

Мінімальні прохідні бали - 150 та 130 для окремих спеціальностей, творчі конкурси до подачі заяв, компактніші терміни вступної кампаніїці та інші новації чекають на вступників цього року:

Переглядів: 204 | Додав: tlapina | Дата: 16.01.2019

У рамках тижня предметів художньо-естетичного спрямування "У світі прекрасного"  в колегіумі 10 січня відбулося незвична подія - свято, яке пройшло у формі засідання музичної вітальні "Різдвяні зустрічі" і приурочене творчому колективу - тріо "Сузір'я".

Переглядів: 252 | Додав: tlapina | Дата: 12.01.2019

Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВвСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Copyright colegium lider © 2024